KRUMPIR je jedna od namirnica koju je moguće pripremiti na stotinu načina i svatko je uvjeren da to radi najbolje. Ipak, kada ga treba ispeći, rijetkima polazi za rukom dobiti hrskavu koricu.
Prije nego što počnete očajavati, pročitajte savjet poznatog kuhara koji će vam pomoći da na blagdanski stol iznesete savršeno pečene krumpire koji će zadovoljiti i najzahtjevnije goste.
''Ključ je u kuhanju. Većina kuhara krumpir skuha do pola prije nego što ga ubace u pećnicu. Krumpir ogulite, operite, stavite u vodu i kuhajte 20-ak minuta, prebacite na papir za pečenje, posolite ga, popaprite, dodajte ružmarin ili režnjeve češnjaka ako želite'', savjetuje Heston Blumenthal.
Krumpir će tako iznutra biti mekan i sočan, a izvana će dobiti ukusnu, hrskavu koricu.
Što se masti tiče, Blumenthal nije otkrio kako je najbolje pripremati krumpir.
''Većina će krumpir ubaciti u posudu u kojoj se peče meso pa nije potrebno dodavati još ulja ili masti. Što god volite i odaberete, nećete pogriješiti'', dodao je.