"Znate li koliko bi žena uzelo ostavljenu bebu iz Sesveta i nikad ne pitalo za njezinu majku?"

Foto: Instagram

"SRCE mi se razdire jer bi je iste sekunde uzela ja, da je volim do beskraja! Kad bi se to barem tako moglo!", stoji u kratkoj poruci, koju nam je upravo poslala jedna žena, želeći ostati anonimna.

"Aludiram na ovu predivnu, nevinu bebicu pronađenu u Sesvetama. Kad sam jučer na Indexu vidjela vijest, došlo mi je da uhvatim muža pod ruku, da odemo po nju i da više nikad ne pitamo, ni za njenu mamu, niti za razlog zašto su je ostavili.

Ja sam jedna od toliko žena koje ne mogu imati dijete. Ovakve me situacije razdiru jer bi bilo logično, baš za to malo biće i nas koji jako želimo imati svoje dijete, da se jednostavno zamijenimo i da svi budu sretni.

Čitam komentare mama koje bi te roditelje sada kamenovali, a bebu dali ženama koje ne mogu imati djecu pa plačem jer baš to želim i ja!

Želim je samo uzeti, da me više nitko, nikada ne pita čija je. Bila bi moja, samo moja. Voljela bih je, kao da sam je ja nosila pod svojim srcem, kao da je plod mog divnog muža koji zbog moje jalovosti nikad neće moći primiti u ruke naše dijete. A opet, tu je uz mene, ne da me nikome, iako znam da bi bio najbolji tata, a ja najbolja mama.


Ali to tako jednostavno ne ide.



Nemojte molim vas više pisati takve komentare, to tako ne funkcionira. Postoji sustav koji se ne smije zaobići.

Prvo se trebaju utvrditi sve činjenice koje su te roditelje, ili mamu, navele da je ostave pred crkvom. Tek ako nadležni zaključe da bebu neće vratiti roditeljima, počinje institucionalna briga o bebi, a to je proces koji traje. Za naše prilike, znate i sami, traje dugo.

Kada, i ako, institucije odluče da će malenu dati u nečiji topli dom, a da to nije njena biološka rodbina, može proći još dosta vremena i morate znati da nitko sa strane ne može polagati pravo i želju na nju, ako sustav odluči drugačije.

To je naš sustav. Sustav koji neće jednostavno predati ljudski život iz jednih u druge ruke.

To je sustav u kojem moj muž i ja već godinama čekamo na listama čekanja, da i mi konačno dobijemo dijete.

Molim vas zato, prestanite komentirati da je tako lako "dati bebu nekom drugom".

Znam točno što time želite reći, ali to jednostavno tako ne funkcionira. A to mene boli više nego vas. Vjerujte mi, sad plačem i nad sudbinom te bebe i nad samom sobom. Kad bi to bilo tako lako, ja bih odmah sad poželjela da mi netko pokuca na vrata i kaže: "Evo ti beba, znam da ćeš je voljeti više od njene prave mame. Ti si to zaslužila, ona nije".

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.