Koje olakšanje! Žena rodila pa nakon devet dugih mjeseci konačno legla na trbuh

MALE stvari ponekad nas čine najsretnijima. Najbolji dokaz je novopečena mama Hannah Charles koja je jedva dočekala roditi prinovu kako bi konačno mogla leći na trbuh. 

U bolničkom krevetu smjestila se u svoj omiljeni položaj, a na licu su joj se pojavili izrazi sreće i olakšanja.

"Oh, moj Bože", rekla je pa zatvorila oči, na što joj je suprug poželio laku noć. 

"Ajme, sjećam se da sam napravila identičnu stvar i osjećala se isto", komentirala je jedna mama. 

"Spavanje na trbuhu, ne moraš na WC svakih pet minuta i konačno nema žgaravice", dodala je druga prisjećajući se stvari koje su je obradovale nakon dugih devet mjeseci trudnoće. 

Inače, u trudnoći nije zabranjeno spavati na trbuhu, ali malo je vjerojatno da će ženama u drugom stanu to biti udobno. 

Jedini položaj na koji stručnjaci na sredini trudnoće upozoravaju je ležanje na leđima. Naime, to dopušta rastućoj maternici da stisne velike vene koje se protežu uz kralježnicu i vraćaju krv iz nogu u srce. Spavanje u tom položaju može rezultirati smanjenim protokom krvi i uzrokovati vrtoglavicu, otežano disanje ili ubrzan rad srca.

Na polovici trudnoće liječnik bi trudnici mogao savjetovati da počnete spavati na boku. Taj položaj radi najmanji pritisak na vene i unutarnje organe te se njime osigurava najbolji dotok krvi u maternicu, što znači da će beba dobiti maksimalno hranjivih tvari i kisika. Valja napomenuti i da spavanje na boku potiče cirkulaciju, što smanjuje pojavu oticanja, proširenih vena na nogama i hemoroida.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.