Kraljevska obitelj otkrila recept za njihovu omiljenu tortu koju uvijek poslužuju

SLASTIČARI britanske kraljevske obitelji oduševili su javnost podijelivši recept za tortu Victoria Sponge. Riječ je o omiljenom desertu članova kraljevske obitelji, a otkrili su i da je torta dobila ime po kraljici Viktoriji koja je svako popodne redovito jela krišku ove slastice s čajem.

Victoria sponge je tradicionalni engleski kolač koji se poslužuje uz popodnevni čaj. Zovu ga još i Victoria sendvich jer izgledom podsjeća na sendvič, a karakterizira ga mekan, spužvast biskvit. Puni se džemom i šlagom te se na kraju posipa šećerom u prahu.

Za biskvit vam je potrebno:

3 jaja

150 grama šećera

150 grama maslaca

150 grama brašna

1/2 žličice arome vanilije

100 grama džema (jagoda ili malina)

Za kremu vam je potrebno:

150 grama maslaca

220 grama šećera u prahu

aroma vanilije

Recept:

1. Ugrijte pećnicu na 180 stupnjeva.

2. Miksajte šećer, aromu vanilije i omekšali maslac.

3. U posebnoj posudi izmutite jaja te ih polako dodajite smjesi od šećera, maslaca i vanilije.

4. Na kraju u smjesu umiješajte brašno.

5. Smjesu podijelite na dva dijela i ulijte u kalup te pecite oko 20 minuta (dok ne poprimi zlatno smeđu boju).

6. Za kremu izmiksajte šećer u prahu, omekšali maslac i vaniliju.

7. Nakon što se biskvit ohladi, jedan od njih premažite džemom, a preko njega nanesite kremu. Preko svega stavite drugi biskvit.

8. Pospite šećerom u prahu i poslužite uz šalicu čaja.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.