Liječnica otkrila zašto djeca nikada ne bi smjela spavati u sobi s otvorenim vratima

Foto: TikTok/Screenshot

STRUČNJAKINJA za sigurnost djece i liječnica dr. Ness otkrila je zašto je važno osigurati da vrata spavaće sobe vaše djece noću ostanu zatvorena. Štoviše, tvrdi da upravo to može vašoj djeci spasiti život.

Pokazala je fotografiju u kojoj se uspoređuju dvije spavaće sobe u istoj kući. Obje su snimljene nakon požara u kući: jedna je gotovo savršena, dok je druga izgorjela do kraja. To je zato što su u jednoj sobi vrata bila zatvorena tijekom požara, dok su u drugoj sobi bila otvorena.

@dr.free.hess

Which room do you want your kids in if there was a fire? #childsafety #firesafety #parentsoftiktok #parents #learnontiktok #tiktokdoc #safety #kids

♬ original sound - Dr. Free N. Hess, Child Safety

Objasnila je: "Dakle, ovo je savršena slika zahvaljujući kojoj zapravo možete vidjeti razliku između toga da vrata spavaće sobe budu otvorena ili zatvorena u slučaju požara."

"Ako vrata držite zatvorena, smanjuje se količina ugljikovog monoksida koji ulazi u spavaće sobe kad je požar. Smanjuje se toplina u sobi, a povećava se količina kisika, što povećava šanse za preživljavanje i vrijeme koje imate za spašavanje", dodala je.

Njezin videozapis prikupio je preko 90.000 lajkova, a mnogi su joj zahvalili istaknuvši kako nikada nisu dobili ovaj savjet.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.