Liječnici otkrili koja će hrana pomoći školarcima da budu uspješniji u školi

Foto: Shutterstock

S početkom nastavne godine, uspjeh ponovno postaje tema o kojoj svakodnevno razmišljamo. Ako je djeci teško pokrenuti se, pratiti nastavu i pisati domaću zadaću, što je posebno izraženo u adolescenciji, problem možda leži u prehrani. Ona je izravno povezana s radom mozga, pa bi to trebalo biti prvo na što ćete obratiti pozornost.

Stručnjaci napominju da se pravilnom prehranom može poboljšati sposobnost tijela da izdrži stres i učinkovitije se prilagodi psihičkom stresu, piše Express. Liječnici su otkrili da određene namirnice mogu pomoći školarcima da bolje razmišljaju.

Doručak, kao najvažniji obrok u danu, trebao bi biti zasitan. Međutim, trebali biste izbjegavati brze opcije, poput pahuljica ili sendviča s čokoladnim namazom, jer takve namirnice pružaju kratkotrajnu sitost.

Nutricionisti savjetuju davanje prednosti hrani bogatoj proteinima, sporo probavljivim ugljikohidratima i zdravim masnoćama. Ima ih u jogurtu, svježem siru, jajima, orašastim plodovima, mahunarkama i kruhu od cjelovitih žitarica. Na primjer, odlična opcija za doručak bila bi kaša s grčkim jogurtom, bobičastim voćem i orašastim plodovima, tost s avokadom ili omlet s gljivama ili rajčicama.

Što se tiče večere, bolje je dati prednost ribi. Tuna, losos i srdela odlične su opcije jer sadrže omega-3 masne kiseline koje povoljno utječu na rad mozga.

Osim pravilne prehrane, važno je što češće boraviti na svježem zraku. To će pomoći rasteretiti tijelo i mozak nakon velike količine primljenih informacija te skupiti snagu za dovršavanje domaće zadaće.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.