Majka troje uspješne djece: Ovo bi svaki roditelj trebao naučiti svoju djecu

Foto: Pexels

Esther Wojcicki s razlogom mnogi nazivaju stručnjakinjom za roditeljstvo. Osim što je ostvarila uspješnu karijeru, odgojila je tri uspješne kćeri. Susan je izvršna direktorica YouTubea, Janet je liječnica, a Anne suosnivačica i direktorica tvrtke 23andMe. Sve tri žene popele su se na vrh konkurentskih profesija u kojima dominiraju muškarci.

Za CNBC je otkrila koju lekciju smatra najvažnijom u odgoju, odnosno što bi svaki roditelj trebao naučiti svoju djecu.

"Mi smo obitelj i mi smo tim - radimo zajedno", rekla je.

Wojcicki savjetuje roditeljima da sjednu sa svojom djecom i razgovaraju s njima.

"Objasnite djeci da su dio tima. Recite im da vi, kao majka, radite ovaj dio posla, da njihov otac radi nešto drugo, a da i oni imaju svoju ulogu u kućanstvu i obitelji."

"Djeca pomaganje roditeljima ne percipiraju kao rad ako mi to tako ne predstavimo"

Wojcicki se prisjetila kako je njezina kći Janet bila beba u pelenama, a starija kći Susan pomagala joj je oko svega, čak i oko mijenjanja pelena Janet.

"Susan je tada imala dvije godine i sama je slagala sestrine platnene pelene. Bila je toliko ponosna na sebe što mi može pomoći. Nije ih slagala savršeno, ali je pomagala. Mi mislimo da nam djeca ne žele pomoći jer to znači da nešto trebaju raditi, ali oni to ne percipiraju kao posao sve dok vi to ne predstavite tako", pojasnila je.

Uspješna majka i autorica bestselera How To Raise Successful People: Simple Lessons for Radical Results tvrdi da će djeci pomaganje u kući djelovati kao zabavna aktivnost.

"Bitno je da svaki zadatak radite kao obitelj. Zajedno očistite sobu, zajedno skuhajte ručak. S vremenom djeca će možda te zadatke krenuti obavljati sama", zaključila je.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.