Mama koja je izgubila dijete u trgovini kaže da bi svi roditelji ovo trebali znati

Foto: Shutterstock

NIJEDAN roditelj ne želi razmišljati o mogućnosti da mu dijete nestane, ali važno je znati kako reagirati ako se ta noćna mora ostvari. Mama Jess Martin na TikToku podijelila je savjet koji bi mogao biti od pomoći u takvoj situaciji. Naime, ona je u trgovini izgubila svoje dijete.

"Ako ste u zabavnom parku, zoološkom vrtu, trgovačkom centru, gdje god, i pogledate okolo, a vaše dijete više nije uz vas, ono što želite učiniti jest početi ga glasno tražiti. Nemojte ga tiho tražiti", rekla je u snimci.

Drugim riječima, kaže da je važno glasno izgovarati opis djeteta kako biste alarmirali sve oko sebe.

"To može zvučati ovako: 'Tražim dječaka, pet godina, kratka smeđa kosa, smeđe oči, crvena majica, crne kratke hlače, crne cipele'. Nemojte se sramiti", dodala je.

@jesmartini This is a MUST watch for any parent or caregiver- What to do if your child ever goes missing in a public place #momsoftiktok #psa #staysafe #safety #f ♬ original sound - Jess martini

Martin kaže da će nakon toga svi oko sebe tražiti opisano dijete, pa su veće šanse da će vam se ono prije vratiti.

"Možda izgledate glupo dok to radite, ali puno je bolje nego kasnije žaliti", smatra.

Savjetuje da djecu odijevamo u jarke boje koje je lako uočiti u javnosti. Također, ističe da je dobro fotografirati dijete prije izlaska iz kuće kako bismo uvijek imali svježu fotografiju svog mališana u slučaju da se nešto dogodi.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.