Mama navela pravila za svog 13-godišnjeg sina i objasnila kako ga disciplinira

Foto: Shutterstock

SIN Heidi Johnson imao je 13 godina, već je zagazio u adolescenciju i dospio je u fazu u kojoj se često svađao s majkom oko pravila koja mu je ona postavljala. Rekavši joj da on ne bi trebao slijediti takva pravila i da bi mu trebala dati više slobode, doveo ju je u situaciju da je poželjela promijeniti pristup i pronaći način da dopre do njega.

Stoga je napisala strogo pismo u koje je i unijela puno ljubavi, naslovivši ga: "Mama nije budala." Na Facebooku je s javnosti podijelila taj tekst i sinovu reakciju na njega.

"Došao je kući, vidio poruku, zgužvao je, bacio na pod i izjurio iz stana. Uvijek sam ga poticala da prošeta kad je uzrujan kako bi mogao sabrati misli, a tek onda pristupiti razgovoru. I ja radim istu stvar - ponekad samo trebam otići i sabrati se. Još je bio ljut kad je došao kući.

Napisala mu je u pismu da će morati zaraditi svoje stvari natrag jer mu je odlučila oduzeti većinu toga iz sobe

Prosvjedovao je: "Stvarno? Što ćeš učiniti? Ne možeš uzeti moje stvari!" Kad se primirio, nakon nekih sat vremena, došao je do nje i rekao da želi napraviti sve da popravi situaciju. Odlučio je ponovno zaraditi pravo na svoje stvari, a neki ljudi su na Facebooku komentirali da je ona loš roditelj.

Konačno, trebala se suočiti s internetskom zajednicom i objasniti svoje postupke: "Ne sramim se svojih postupaka. Neću ga poslati na ulicu, ali želim da se ponosi svojim domom i da cijeni darove i blagoslove koje imamo.

Zatim je nabrojila kućna pravila

  • Daj sve od sebe u školi! Ne očekujem savršenih 100%, ali očekujem da daš sve od sebe i tražiš pomoć kada nešto ne razumiješ.
  • Domaću zadaću i kućanske zadatke moraš obaviti prije pristupa ekranima.
  • Poslovi su pražnjenje kante za smeće, pražnjenje perilice posuđa, bacanje smeća koje napraviš u kuhinji, pranje prljavog posuđa, pospremanje kreveta svakodnevno, pospremanje spavaće sobe svake noći i čišćenje kupaonice jednom tjedno.
  • Moraš obaviti dva zadatka dnevno. Svaki dan u tjednu osim nedjelje postoji vrijeme za pospremanje i čišćenje.
  • Pokaži poštovanje i ljubaznost svojim riječima, bez prigovora, bez psovanja.
  • Održavaj higijenu.
  • Uspostavi kontakt očima kad razgovaraš i prakticiraj aktivno slušanje.
  • Pristojno se ponašaj.

"Znate što... ovo nije naštetilo našem odnosu. On i ja još uvijek razgovaramo otvoreno kao i nekad. Ispričao se više puta... I trudi se više", napisala je pratiteljima, a piše Upworthy.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.