Mama ne tjera djecu da dijele igračke s drugima pa ih skriva kad im dolaze prijatelji

Foto: Shutterstock

EMILY Feret iz Chicaga ne tjera svoju djecu da dijele igračke ili stvari koje vole međusobno ili s prijateljima. Svoju djecu staru 4 i 2 godine upita postoje li neke igračke koje ne žele dijeliti sa svojim prijateljima pa ih sakriva prije nego što dođu.

"Odrasla sam osoba i da nešto ne želim podijeliti, nitko me na to ne bi tjerao. Stoga se prema svojoj djeci odnosim s istim poštovanjem", objasnila je, a prenosi Daily Mail.

Emily slijedi nježan roditeljski pristup pa se prema svojoj djeci ponaša kao prema drugim ljudima, odnosno s poštovanjem. 

"Ako se djeca posvađaju oko igračaka koje su odlučila dijeliti, ponudit ću im da se svatko neko vrijeme igra s njom. Ako se nastave svađati, uzet ću je. Pokušavam im pokazati smislene posljedice. Primjerice, ako djetetu kažem da ne trči jer će pasti, a ono ne sluša i padne, to je prirodna posljedica", dodala je.

Također, s djecom uvijek razgovara mirnim tonom glasa i izbjegava ga povisiti.

"Pokušavam biti na njihovoj razini i smireno. Ako i povisim glas, ispričat ću se i objasniti zašto sam vikala. Dopuštam im da budu uzrujana i frustrirana, a kad se smire, objasnim im kako zovemo te emocije", pojasnila je.

U domu ove obitelji nema društvenih očekivanja. Djeca mogu ustati ako su nemirna za vrijeme večere, a veseli ih i što mogu sami birati odjeću koju će nositi.

"Želim da moja djeca imaju pravo glasa i izraze se sve dok ne štete sebi ili bilo kome drugome", zaključila je Emily.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.