Mama odala počast drugom djetetu: Nisi me učinio majkom, ali si me učinio boljom

KAD čekate drugo dijete, preplavljeni ste s toliko različitih emocija: uzbuđenjem, tjeskobom, zabrinutošću, čak i krivnjom jer ste sada umorniji i svjesni da vaše drugo dijete neće dobiti jednaku količinu pažnje kao prvo.

U osnovi niste ni sigurni kako ćete se osjećati i kako ćete sve stići kad dođe druga beba. A kad se to dogodi, sve zbog čega ste brinuli postaje nebitno. Jedna mama savršeno je objasnila zašto i njezina emotivna snimka postala je viralna na TikToku.

"Bio si drugi. Ne u mom srcu, ali jedna osoba je stigla prije tebe. Da, s tobom je bilo drugačije. Nije bilo zabave otkrivanja spola. Nije bilo darivanja bebe. Nismo čitali sve knjige o trudnoći i odgoju ili svaki tjedan provjeravali aplikaciju da vidimo s kojim se povrćem može usporediti tvoja veličina", recitira mama Kendra Barnes u videu. 

"Nisam snimila toliko fotografija, nisam razmišljala o kovrčama u koje se pretvorila tvoja kosa tog ljetnog dana. Moj um je bio zauzetiji, moje tijelo umornije. Majčinske brige koje sam imala prvi put su nestale, a javio se strah da ti neću biti dovoljna. Pitala sam se kako bi moje srce moglo biti dovoljno veliko da podijelim vrijeme, energiju i ljubav jednako", nastavila je. 

Sve brige o kojima govori su uobičajene za mame koje proširuju ili su proširile svoju obitelj. Pomak s jednog na dva djeteta je emocionalan, fizički i mentalni izazov. 

"Naučio si me koliko mogu biti jaka i dao mi samopouzdanje koje mi je nedostajalo prvi put. Ali više od svega, ljubavi moja, naučio si me da je srce neograničene veličine i da je ljubav protuotrov za strah", dodala je. 

@kendra_barnes_

#ShowerWithMoxie #EnvisionGreatness #OverShareInYourUnderwear #fyp #foryourpage #secondbornchild #mom #momlife #babytok #newbaby #mommy #momchallenge

♬ Sunset Lover Night Trouble - SelteMemset

Video je završila zaključkom koji je dirnuo mnoge majke.

"Nisi me učinio majkom. Ali sigurno si me učinio boljom."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.