Mama oduševila zajednicu trikom za mijenjanje pelena: Nema bježanja ni nezgoda

MIJENJANJE pelena može biti nešto kao olimpijski sport, osobito kad dijete ima nekoliko mjeseci, nauči se prevrtati, izoštri mu se vid i sve iz okoline ga privlači više od mirnog ležanja i čekanja da roditelj dovrši rutinu presvlačenja. Ponekad dođe i do nezgoda poput mlaza mokraće na licu mame ili tate, masnice na oku od zalutalog udarca nogom ili čak bježanja usred presvlačenja.

Što je dijete starije, rizici za gubljenje živaca zbog ovih popratnih reakcija sve su veći. Jedna mama po imenu Jessie odlučila je zauzeti radikalan pristup kad je u pitanju mijenjanje pelena.

Mijenja im pelene dok stoje

Čim je njezina kći, koja sada ima tri godine, bila dovoljno stara da se osloni na noge, Jessie joj je u tom položaju počela mijenjati pelene. Bio je to toliki hit da je Jessie odlučila nastaviti s istom strategijom i kad je dobila svoju drugu bebu, sada devetomjesečnog dječaka.

@hamlethome Literally can’t keep him still! #babies #montessori #motherhood #babiesoftiktok #babyboy #9months ♬ Run - AWOLNATION

U videu podijeljenom na TikToku američka mama objasnila je kako mijenja pelenu svojoj bebi dok ona stoji i drži se za nešto radi stabilnosti. Jessie je rekla da iznenađujuća taktika njezinom sinu otežava bijeg ili prevrtanje tijekom procesa.

"Također ga neizravno priprema za korištenje kahlice", dodala je. "To je tako zgodno i promijenilo je situaciju nabolje, za oboje naše djece."

TikTok zajednica reagirala s oduševljenjem

"Oooo, ovo je dobra ideja", jedan je od komentara. Jedna je mama ipak bila zabrinuta da u tom položaju možda nije moguće dobro učvrstiti pelenu: "Osjećam da nije dovoljno čvrsta i da će popustiti", napisala je.

"To je stvar prakse. Bilo mi je teško dovoljno dobro zategnuti kad sam krenula s tim, ali jednostavno je došlo s vremenom", odgovorila je Jessie.

Pročitajte više