Mama ostavila kćer na čuvanju kod svekrve pa poludjela kad se vratila po nju

Foto: 123 RF

PONEKAD može biti vrlo teško brigu o vlastitom djetetu povjeriti nekom drugom. No još teže može biti tražiti od tih ljudi da slijede vaše želje, odnosno ono što vi smatrate da je najbolje za vaše dijete.

Jedna mama na roditeljskom je forumu Mumsnet podijelila jedno takvo iskustvo i pritom zatražila pomoć drugih.

"Izričito sam rekla svojoj svekrvi da našoj 13 tjedana staroj bebi ne daje vodu. Objasnila sam joj da mi kći ima osjetljiv želučić, zbog čega nam je i liječnik savjetovao da je hranimo u malim dozama", započela je svoju priču.

"Prije nekoliko tjedana svekrva mi je predložila da joj ipak damo malo vode kako bi se osvježila jer je vani bilo jako vruće. Rekla sam joj da ne, da tako mala djeca ne trebaju vodu, uostalom, da joj ne želim davati ništa na što nije navikla", napisala je. 

"Nekoliko tjedana kasnije morali smo djevojčicu ostaviti kod svekrve na čuvanju. Kad smo se vratili po nju, primijetila sam da joj je trbuščić nadut. Pitala sam svekrvu što joj je dala da je tako naduta, na što mi je mirno odgovorila da je malena popila 175 mililitara vode jer je bila žedna", rekla je ova mama i postavila pitanje ostalim korisnicima foruma. 

"Djetetu nije bilo ništa, no ako je sad riječ o vodi, što će joj dati sljedeći put? Krutu hranu? Sok?" napisala je.

"Iako nije bilo zlonamjerno, trebala se držati vaših uputa", bio je jedan od odgovora.

"175 mililitara je puno za tako malenu bebu. Na vašem joj mjestu više ne bih dala bebu na čuvanje", pisalo je u drugom. 

"Mislim da je riječ o nesporazumu. Oni su tako radili u svoje vrijeme i nikome od nas nije bilo ništa. Premda i ja smatram da je to previše vode, svekrva je samo htjela sve najbolje", zaključio je jedan od korisnika foruma. 

 

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.