Mama otkrila: Moja kći može psovati koliko želi, u našoj kući nema zabranjenih riječi

Foto: YouTube screenshot

MAMA Alissa za Cafe Mom odlučila je progovoriti o psovanju. Naime, ona to svojoj kćeri dopušta i u njihovoj kući ne postoje zabranjene riječi.

"Mnogi prijatelji i članovi obitelji su iznenađeni saznanjem da u našem domu psovke nemaju posljedice ili prijekore za naše dijete. Ona to može činiti kad poželi", napisala je u tekstu.

Objasnila je da njezin suprug često psuje i nije pokušavao prestati kad su osnovali obitelj. 

"Njegova navika psovanja je toliko duboko ukorijenjena da se nikad nije pokušao prilagoditi otkad je postao otac. Prirodno je da je naša kći pokupila neke riječi. Kao roditelji, s tim smo potpuno pomireni", kaže. 

Ističe da bi bilo licemjerno braniti nešto djetetu ili ga kažnjavati a da se istovremeno ona i suprug toga ne pridržavaju. Licemjerima smatra i roditelje koji se ne slažu s njenom metodom odgoja, a istovremeno i sami psuju.

"Naš pristup smatra se liberalnim, možda čak i kontroverznim. No to je prilika da naučimo našu kćer da njezine riječi imaju moć, izvan dobronamjernog 'molim te' i 'hvala'. Mislim da će ovaj pristup pomoći mojoj kćeri da nauči koje se stvari mogu, a koje ne mogu reći. Kad se naša kći neizbježno susreće s riječima koje su uistinu neprihvatljive, na primjer rasnim psovkama i drugim pogrdnim izrazima, tješimo se znajući da će joj njeno prethodno znanje o utjecaju koje riječi mogu imati pomoći da preciznije shvati zašto te riječi doista ne treba izgovarati", zaključila je Alissa.

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.