Mama tvrdi: Nisam mogla voditi ljubav, liječnici su me preusko zašili nakon porođaja

Foto: Pexels

ABBIE Hammonds rodila je svoje prvo dijete u rujnu 2016. godine i doživjela je drugi stupanj vaginalnog pucanja iznutra i izvana.

Ova mama, koja živi u Hinckleyju u Velikoj Britaniji, bila je šivana i rekla je da se, kad je napustila bolnicu, sve činilo potpuno u redu. No nekoliko tjedana kasnije 25-godišnjakinja je shvatila da nešto nije onako kako treba biti. Osjećala je jake bolove prilikom vođenja ljubavi i nije mogla koristiti tampon.

Tek kasnije, nakon posjeta stručnjaku, Abbie je saznala da je nakon porođaja preusko zašivena te da će joj trebati operacija. U razgovoru za The Sun Abbie je priznala da zbog bolnog iskustva izbjegava seks.

"Trebalo mi je vremena da vratim svoj libido, to se događa kad imate malo dijete", rekla je te dodala: "Počela sam misliti da nešto nije u redu sa mnom, a seks je bio bolan, u početku sam mislila da je problem u tome što se ne mogu opustiti, ali shvatila sam da postoji puno veći problem."

Dvije godine nakon što je rodila kćer, Abbie i njezin partner željeli su pokušati dobiti drugo dijete. Abbie, koja je već patila od depresije i anksioznosti, rekla je da se tada situacija pogoršala.

"Dvije godine nakon što smo je dobili, počeli smo ponovno pokušavati, ali ja bih uvijek krvarila tijekom odnosa", ispričala je.

"Moj je partner najnevjerojatniji čovjek, ali to je opteretilo naš odnos", priznala je.

Tek kada je 2019. godine prvo posjetila liječnika opće prakse, a potom i ginekologa, saznala je da će joj trebati operacija. No prošli su mjeseci od tog pregleda, a ona i dalje nije znala kada će biti operirana. Kako je ispričala, zbog činjenice da nije osjećala bolove prilikom odlaska na wc, liječnici su stalno odgađali postupak, a ona i suprug su bili spriječeni proširiti obitelj.

Godinu dana nakon prvog pregleda kod liječnika opće prakse Abbie je prošli mjesec operirana i kaže da se sada osjeća "nevjerojatno".

"Toliko toga se promijenilo u mojoj vezi, a moje samopouzdanje također je neopisivo poraslo", ispričala je.

Oporavak je trajao tri dana i od tada više nije imala nikakve probleme.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.