Mama upozorava: Autosjedalica nam se počela dimiti zbog ogledala za nadzor bebe

Foto: Shutterstock/Facebook

RODITELJI puno znaju o sigurnosti djeteta u autosjedalici, ali mama Emily Perna nije računala da mora biti oprezna i s ogledalom za nadzor djeteta. Riječ je o ogledalima koja roditelji obično koriste kako bi u vožnji mogli vidjeti što njihova djeca rade u autosjedalicama okrenutima suprotno od smjera vožnje. Perna je na Facebooku upozorila na situaciju koja bi mogla zadesiti mnoge tijekom vrućeg vremena.

"Danas sam vadila Lucu iz autosjedalice i primijetila da se sunce odbija od ogledala za bebe te da se njegova autosjedalica počela dimiti. To se užasno brzo dogodilo. Šokirala sam se jer nisam čula da se to može dogoditi", napisala je u objavi koja je podijeljena 347 tisuća puta.

I'm posting this to maybe help another mother out in the heat this summer. I was unloading Luca out of his car seat...

Objavljuje Emily PernaSrijeda, 12. lipnja 2024.

Perna kaže da se plamen nije pojavio, ali je sada svjesna da je i to moguće kada je jako vruće.

Jen Saxton, tehničarka za sigurnost djece, izjavila je za Today da je u 15 godina rada ovo prvi put da je čula kako ogledalo za bebe može izazvati požar autosjedalice.

"Vjerujem da je to iznimno rijetka situacija", komentirala je.

Inače, novorođenčad i mala djeca bi se trebala voziti suprotno smjeru vožnje što je duže moguće, sve dok djeca ne dosegnu najveću težinu ili visinu koju dopušta proizvođač autosjedalice, prema smjernicama Američke pedijatrijske akademije. Korištenje autosjedalica smanjuje rizik od smrti i ozljeda za više od 70 posto.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.