Marie Kondo slučajno je priznala da njezina magija ne djeluje na roditelje male djece

MNOGI roditelji su se zapitali bi li Marie Kondo izgubila svoju prepoznatljivu smirenost kad bi zakoračila u njihove domove. Srećom, slavna stručnjakinja za čišćenje i organizaciju doma, koja se proslavila svojom KonMari metodom, slučajno je priznala da njezina magija ne djeluje na roditelje male djece.

U intervjuu za časopis Parents, govoreći o svojoj knjizi The Life-Changing Magic of Tidying Up, Kondo je progovorila o svojoj svakodnevici. Ona je majka troje djece i, unatoč strasti prema domu bez nereda, ni ona s tim ne uspijeva držati korak.

"Kondo kaže da je bila frustrirana nakon što je postala mama jer svoju kuću nije mogla održavati urednom kao prije djece. A kad je rodila drugo dijete, nije imala energije ni za svoje omiljene savjete za pospremanje", navodi novinar u članku.

Mnogima je utješno kada čuju da je nered uobičajen u domovima u kojima žive djeca, osobito mala.

"Majčinstvo me naučilo da više opraštam sebi. Radost koju donosi roditeljstvo nadmašuje svako zadovoljstvo koje bi moglo proizaći iz savršeno urednog doma", napisala je Kondo na svom blogu.

Metoda KonMari je uvelike promijenila živote brojnih odraslih koji nisu znali kako se riješiti nepotrebnih stvari i izbaciti ih iz svojih domova. Po knjizi je naknadno snimljena i serija koja se emitirala na Netflixu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.