Mark Zuckerberg uči svoje kćeri kodiranju i židovskim molitvama na mandarinskom

SUPRUGA Marka Zuckerberga, Priscilla Chan, otkrila je kako njihove dvije kćeri od pet i četiri godine već uče kodirati sa svojim ocem.

Američka filantropkinja i bivša pedijatrica također je priznala da je mislila da je njezin suprug bio "pomalo buntovnik" kada su se prvi put sreli na Harvardu prije 18 godina. Priscilla i div iz Silicijske doline Zuckerberg, koji su se vjenčali 2012., imaju dvije kćeri, petogodišnju Maximu i četverogodišnju August, a njihova rutina prije spavanja uključuje priče i kodiranje s njihovim ocem.

U razgovoru za Sunday Times Magazine otkrila je: "Ponekad zajedno čitaju knjige. Ponekad kodiraju. Mark to radi s August otkako je navršila tri godine."

Par se upoznao dok su oboje čekali u redu za wc na zabavi bratstva na Harvardu, prije nego što je Mark odustao od studija kako bi krenuo u avanturu s Facebookom. Nekoliko spojeva odvilo se brzo i iako se Priscilli Mark svidio, bila je užasnuta njegovim nedostatkom brige za pravila i propise.

"Nisam prekršila pravila... Doslovno sam se probila do Harvarda", rekla je prije nego što je dodala: "Za mirnu Priscillu on je bio pomalo buntovnik."

Međutim, kada je upitana o mišljenju o utjecaju koji Instagram, jedna od muževih platformi, ima na mlade tinejdžere, Priscilla je rekla da bi roditelji trebali razgovarati sa svojom djecom i potaknuti ih da podijele svoje osjećaje.

Otkrila je da odgajaju svoje dvije kćeri kao židovke, ali i da uključuju elemente kineske kulture u njihov odgoj, a Mark sa svojom djecom prije spavanja recitira židovsku molitvu na mandarinskom, piše Daily Mail.