Meghan Markle razmatra neobičnu metodu porođaja koja ne uključuje lijekove

Foto: EPA-EFE

U VRLO kratko vrijeme, Meghan Markle stekla je reputaciju osobe koja voli mijenjati navike kraljevske obitelji kad je riječ o zdravlju. 

Svako jutro u 4.30 ustaje i vježba jogu, princa Harryja natjerala je da se odrekne alkohola i kofeina, a kraljevski plan prehrane pretežno se bazira na povrću. Nije ni čudo što je mnogi zovu kraljevskim wellness guruom. 

Njeni planovi za dolazak kraljevske bebe jednako su detaljni. 

"Meghan želi roditi prirodnim putem, ako to bude moguće", rekao je izvor blizak paru za Vanity Fair.

Porođaj prirodnim putem, odnosno onaj koji ne uključuje nikakve lijekove, čak ni za olakšanje bola, postaje sve popularniji među trudnicama koje se sve češće odlučuju i za prisutnost isključivo primalje i doule.

Primalje su trenutno prisutne na više od 13 posto svih porođaja u SAD-u, a broj kućnih porođaja skočio je za 70 posto od 2004. godine, prema podacima američkog Nacionalnog centra za zdravstvenu statistiku.

Meghan navodno želi roditi kod kuće prema metodi hipnoporođaja, meditativnom pristupu koji uključuje vizualne tehnike i tehnike disanja.

"Zvuči pomalo čudno, ali medicinski govoreći može pomoći umanjiti bol", rekla je mr. Adeeti Gupta, ginekologinja iz New Yorka.

Na londonskoj klinici London Hypnobirthing kažu da se radi o “djelotvornom načinu pripreme za porođaj” koji umanjuje stres i neugodu za rodilju time što majci omogućava potpuni nadzor nad cijelim procesom. 

Kućni su porođaji jedna od najstarijih tradicija u monarhiji. Naime, Kate Middleton i princeza Diana bile su jedine koje su je prekršile rodivši u bolnici. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.