Michelle Obama podijelila važnu lekciju o tome kako postupati s djecom

Foto: EPA

MICHELLE Obama se dobro zabavlja. U svom novom podcastu The Light Podcast bivša prva dama razgovarala je s Hodom Kotb o tome zašto toliko uživa u ovoj fazi života.

"Nisam se osjećala kao da sam došla na svoje do 50-ih. Jedan od razloga je to što sam sada s druge strane roditeljstva. Iz majke se pretvaram u savjetnicu", pojasnila je.

Godine iskustva odgajanja djece naučile su je važnim lekcijama o tome kako postupati s vlastitom djecom i mladima općenito.

"Djeci ne treba ukazivati na ono što nije u redu"

Obama smatra da su roditelji prekritični prema svojoj djeci. Kako kaže, roditelji mogu lako upasti u zamku kritiziranja djece umjesto da im govore koliko su jednostavno sretni što ih imaju.

"Toni Morrison (legendarna američka spisateljica, op.a.) kaže da naša djeca samo žele našu radost, ne trebaju nas da ih popravljamo. Ne trebamo im ukazivati na ono što nije u redu", pojasnila je Obama.

"Mi smo model koji im pokazuje najbolje od njih samih"

Obama ističe da zadovoljstvo trebamo proširiti i na djecu koja nisu naša.

"Moramo biti oprezni s načinom na koji komuniciramo s mladima. Moramo imati na umu da su to sve mladi ljudi, a mi smo modeli koji im pokazuju najbolje od njih samih", zaključila je.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.