Screenshot: Facebook
ZAHVALITE nam kasnije, kada ih probate jer ovi su keksići finiji i od kupovnih. Taman toliko slatki da nisu preslatki, i taman toliko slani da mame na još. Ukoliko vam ova količina soli ipak bude malo smetala, slijedeći put smanjite količinu.
Dakle, treba vam:
250 g brašna
5 g praška za pecivo
5 g soli
170 g omekšanog margarina
135 g smeđeg šećera
100 g bijelog šećera
1 jaje
10 g ekstrakta vanilije
200 g confetti ili M&M bombona
U jednoj posudi pomiješajte sve suhe sastojke osim šećera. U većoj zdjeli dobro izmiksajte margarin i šećere da dobijete kremastu smjesu, a potom u nju dodate jaje i ekstrakt vanilije.
U to ubacite suhe sastojke te ih lopaticom dobro izmiješajte, a potom ubacite bombončiće i ručno ih umijesite u smjesu.
Smjesu potom odložite u hladnjak na barem pola sata (ne duže od dva sata), a potom žlicom odvajajte i oblikujte kekse, stavite ih na papir za pečenje i pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 165 stupnjeva.
Kekse pecite otprilike 11-13 minuta, dok lagano ne pozlate na rubovima.
Za bombonastiji dojam sada utisnite još malo bombona, ako vam je ostalo.
Keksi će biti mekani kada ih izvadite, ali će se fino stvrdnuti do željene tvrdoće kada se ohlade.
Uživajte uz malo truda, puno keksića i puno zamrljanih usta vaših najdražih.