Otkriveno je u kojoj dobi djeca prestaju biti znatiželjna o svijetu oko sebe

Foto: Pexels

POLOVICA djece prestaje biti znatiželjna o svijetu oko sebe u dobi od šest godina, pokazalo je istraživanje u kojem je sudjelovalo 1000 roditelja djece u dobi od tri do šest godina.

Studija, koju je proveo Disney, pokazuje i da 83 posto roditelja želi da njihova djeca duže budu radoznala, dok njih 94 posto vjeruje da je njegovanje znatiželje ključan dio roditeljske uloge.

"Mala djeca su prirodno znatiželjna, što im pomaže da se počnu snalaziti u svijetu oko sebe. Znatiželja u djeci razvija osjećaj za avanturu jer uče koristiti kreativnost kroz igru i otkrivati što je moguće", komentirala je psihologinja Laverne Antrobus.

Kako bi razvijali dječju maštu, roditelji potiču mališane na istraživanje prirode (61 posto), istraživanje novih mjesta (46 posto) i isprobavanje novih sportova (23 posto). To smatraju najučinkovitijim metodama, dok prema njih 70 posto i igra s igračkama može pomoći održati djetetovu maštu na životu.

Potičući djecu da budu hrabra u isprobavanju novih vještina, roditelji povećavaju strast svog djeteta za novim otkrićima, a to je neprocjenjiv alat za život", poručila je Antrobus.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.