Ova je mama istovremeno ostala trudna potpomognutom oplodnjom i prirodnim putem

Foto: Facebook/Beata Bienias

ČAK su i stručnjaci iznenađeni ishodom koji smatraju pravim čudom. Naravno, to ni ne čudi kada je riječ o gotovo nezamislivoj situaciji.

Beata Bienias iz Wiltshirea u Velikoj Britaniji provela je desetljeće pokušavajući ostati trudna. Nakon što su ona i suprug Powell shvatili da neće moći dobiti dijete prirodnim putem, pomoć su potražili u klinici za liječenje neplodnosti. 

"Toliko dugo smo pokušavali, da sam ponekad mislila kako smo mi možda par koji jednostavno neće imati djecu. Postoje parovi koji ih nemaju. Razmišljali smo čak i o usvajanju da promijenimo svoj život, da imamo male anđele u našem životu", ispričala je Beata za SWNS.

Prvi korak prema rješenju neplodnosti bio je gubitak kilograma, koji su istovremeno bili glavni krivac za policistične jajnike s kojima se Beata godinama borila.

Izgubila je više od 30 kilograma i tek tada je dobila odobrenje da se podvrgne potpomognutoj oplodnji. Ipak, čini se da je par napravio jedan propust. Iako su, između ostalog, dobili zabranu da četiri dana prije samog postupka vode ljubav, oni nisu poslušali doktore. Kasnije se pokazalo da to i nije bila toliko loša stvar.

Devet dana nakon postupka Beata je napravila test za trudnoću i on je bio pozitivan, ali pravi šok je uslijedio tek tijekom pregleda.

Naime, doktorica im je otkrila kako buduća mama nosi trojke, ali i da prijenos embrija ne bi doveo do trostruke trudnoće. Postalo je jasno kako je Beata već tijekom postupka bila trudna i to s blizancima. Ovaj slučaj su čak i stručnjaci proglasili "gotovo nemogućim".

"U mojih 25 godina rada kao specijalista za plodnost, naišla sam samo na jedan ili dva scenarija u kojima su žene bile trudne dok su podvrgnute liječenju IVF-om. Ali to se dogodilo prije prijenosa embrija i onda su odlučili nastaviti s prirodnom trudnoćom umjesto s IVF ciklusom", izjavila je za SWNS Emma Cannon, osnivačica klinike Emma Cannon u Chelseaju.

Inače, djevojčica Amelia i dječaci Matylda i Borys su rođeni 13. prosinca, carskim rezom u 34. tjednu trudnoće.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.