Ovo su slavne face koje su odlučile ostaviti djecu bez svog golemog nasljedstva

Foto: Profimedia

PONEKAD oni koji su rođeni u imućnoj i slavnoj obitelji mogu imati teži život od onih koji imaju obične roditelje. Kako bi netko trebao razumjeti je li sam postigao uspjeh ili je slava obitelji odigrala ključnu ulogu? Ponekad poznati roditelji razbaštine svoju djecu kako bi ih natjerali da se sami probiju kroz život.

Nicolas Cage je čak promijenio svoje pravo prezime, Coppola, kako bi sam postigao uspjeh. Priča o Mili Kunis i Ashtonu Kutcheru je također poznata jer su glumci odlučili da neće prenijeti djeci u nasljedstvo svoje veliko bogatstvo. Evo popisa još nekih slavnih osoba koje su donijele slične odluke, iz različitih povoda.

Marlon Brando

Glumac je imao 11 djece, kojima je mogao podijeliti svoje nasljedstvo. Međutim, čak i za života, iz svoje je oporuke izuzeo dvije osobe: svoju posvojenu kćer Petru, koju je odgajao od 14. godine, i sina pokojne kćeri Cheyenne.

Službeni razlog za to nikada nije objavljen u javnosti. No postoji mišljenje da je odluka u vezi s Petrom donesena zbog činjenice da je majka djevojčice tužila Branda za novac. Razlog zašto je Oscarom nagrađen glumac kaznio svog unuka je nepoznat.

Daniel Craig

Glumac koji je utjelovio agenta 007 je, dakako, vrlo bogat. Prema nekim procjenama, on vrijedi gotovo 160 milijuna dolara, od čega je većinu zaradio glumeći Jamesa Bonda. Međutim, njegove dvije kćeri vjerojatno neće ništa dobiti od ovog iznosa.

Budući da je iz siromašne obitelji, vjeruje da osoba treba sama zarađivati za život. Glumac sam koncept "nasljedstva" naziva prilično neukusnim. Prema njegovoj filozofiji, osoba bi trebala potrošiti sav svoj novac tijekom svog života.

Sean Connery

Od 2020., kada je Sean Connery preminuo, svijet je čekao da se objavi glumčeva oporuka, da dozna je li njegov sin nešto dobio. Čak i za života, Connery je u više navrata izjavljivao da će svom sinu oduzeti nasljedstvo kako bi ga naučio lekciju: "On ne zna kako je to teško zaraditi, ali nije kasno da nauči."

50 Cent

Sporovi između repera 50 Centa i njegovog sina Marquisea su predmet medijskih rasprava dugo vremena. Činjenica je da redovito rješavaju svoj teški odnos objavljujući svoje tekstove na internetu. Kao rezultat, reper je javno zaprijetio da će njegov sin biti isključen iz oporuke.

Simon Cowell

Glazbeni mogul, koji je producirao serije kao što su The X Factor, American Idol i America's Got Talent, također ne planira ostaviti nasljedstvo svojoj djeci. Prema njegovim riječima, najbolja stvar koju osoba može dati svojoj djeci je svoje vrijeme i mogućnost da ih nauče ono što oni znaju.

Producent ne vjeruje u ideju da svoje bogatstvo da svojoj djeci. Cowell kaže da bi radije donirao novac dobrotvornim organizacijama koje pomažu djeci i psima.

Laurene Powell Jobs

Udovica osnivača Applea Stevea Jobsa ne planira ostaviti nasljedstvo svojoj djeci, kao što je bila i želja njenog pokojnog supruga. Umjesto toga, njezin je cilj "učinkovito rasporediti resurse". Poslovna žena ulaže milijune u tvrtke koje mogu promijeniti svijet. Na primjer, 2015. pokrenula je program koji pomaže studentima s niskim primanjima da plate fakultet.

Philip Seymour Hoffman

U oporuci oskarovca naveden je samo jedan nasljednik njegovog cjelokupnog bogatstva (koje iznosi oko 35 milijuna dolara) - Hoffmanova djevojka, kostimografkinja Marianne O'Donnell. Hoffman je s njom imao troje djece. Glumac nije planirao svoj novac ostaviti djeci. Prema njegovom računovođi, on nije želio da se njegovi nasljednici osjećaju kao djeca iz "trust fonda".

Heath Ledger

Mala kći Heatha Ledgera ostala je bez nasljedstva jer je glumac napravio oporuku nekoliko godina prije njenog rođenja. Čovjek je 2008. umro, a sva njegova imovina pripala je njegovim sestrama i roditeljima. Međutim, obitelj Ledger učinila je pravu stvar i dala sav Heathov novac njegovoj tada dvogodišnjoj kćeri Matildi.