Pamela Ramljak požalila se da je jedva našla antibiotik za dijete: "Što se događa?''

PJEVAČICA i majka dvoje djece Pamela Ramljak podijelila je na Instagram profilu neugodno iskustvo koje je nedavno doživjela. Kako je objasnila u svojoj objavi, njezinom je djetetu bio potreban antibiotik za koji je uredno dobila recept kod pedijatra. Međutim, ono što ju je neugodno iznenadilo bila je činjenica da glavnog antibiotika nije bilo, a zamjenski lijek jedva je pronašla.

''Danas sam trebala antibiotik za dijete, naravno nakon posjeta klinici i recepta, osim što primarnog antibiotika uopće nema u Zagrebu (Klavocin), to mi je dr. odmah rekla, sekundarni koji smo dobili smo jedva našli, obišla sam sve veće ljekarne u Zagrebu i draga teta ljekarnik nam je telefonski rezervirala jedan u centru grada gdje je samo ostao. Pa što se ovo događa? Kako može biti nestašica antibiotika ili bilo kakvog lijeka? Puno toga je trulo u našem zdravstvu'', napisala je Ramljak kojoj su se u komentarima javile i druge mame s istim problemom.

''Ista stvar i kod nas, nažalost... Nema šanse da u ljekarni dobiješ sve iz prve'', ''Moje troje djece je bilo bolesno. Ostali smo bez svih antibiotika i ostalog što smo trebali'', samo su neki od komentara.

Trenutno nedostaju pedijatrijske formulacije antibiotika, što je veliki problem za pedijatre i roditelje u sezoni prehlada i gripa, kada su česte bakterijske komplikacije, pa je i potrošnja antibiotika veća. Agencija za lijekove i medicinske proizvode (HALMED) objavila je da bi do normalne distribucije Klavocina trebalo doći u travnju.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.