Period povratka u školske klupe roditeljima je najstresniji u godini

Foto: Instagram

NISU samo učenici pod stresom zbog povratka u školske klupe početkom rujna. Kod šest od deset roditelja taj period također podiže razinu hormona kortizola, koji uzrokuje stres.

Novo istraživanje provedeno među 2000 roditelja djece u dobi od pet do 18 godina otkrilo je da je period povratka u školu najstresniji za 57 posto roditelja.

Od toga hoće li pronaći prijatelje, do akademskog uspjeha, istraživanje je otkrilo da se roditelji zapravo brinu više nego djeca (29 naspram 12 posto).

Najveću zabrinutost budi pitanje hoće li njihova djeca imati dobre nastavnike (50 posto), hoće li se dijete zdravo hraniti u školi (44 posto), dok su na trećem mjestu troškovi školskog pribora (42 posto).

Istraživanje je otkrilo da roditelje zabrinjava i sigurnost djece (41 posto) te hoće li pronaći prijatelje (40 posto).

Rezultat je pokazao da su roditeljima potrebna otprilike dva tjedna da se priviknu na novu rutinu. Zapravo, 45 posto njih je priznalo da prvih par dana zaborave spakirati djeci ručak, a 41 posto je poslalo djecu u školu s krivom hranom.

Kad je riječ o prehrambenim navikama školaraca u Americi, prosječno dijete kupuje ručak tri puta tjedno. Također, djeca se ne hrane zdravo koliko bi trebala. Samo njih deset posto jede preporučenu količinu voća u danu, a tek osam posto povrća.

Djeca se ne bave dovoljno ni tjelesnom aktivnošću. Tijekom školske godine njih 76 posto ne vježba 60 minuta u danu koliko bi trebali.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.