Pippa Middleton lakše podnosi trudnoću zahvaljujući spoju baleta i pilatesa

Foto: EPA-EFE

KROZ cijelu trudnoću Pippa Middleton nastoji biti aktivna. To ne čudi jer se mlađa sestra Kate Middleton o malih nogu bavi sportom. Tenis je počela igrati kad je imala osam godina, a biciklom je prešla od istočne do zapadne obale Amerike u devet dana.

O tome kako je ostala aktivna u trudnoći piše u kolumni britanskog časopisa Waitrose Weekend. Tijekom prvog tromjesečja je mijenjala rutinu i prestala trčati, dok je u drugom napravila male promjene kojima je mogla nastaviti igrati tenis. U trećem tromjesečju počela je plivati, a u posljednjim tjednima odabrala je barre. 

Riječ je o spoju baleta i pilatesa, a Pippa kaže da joj pomaže lakše podnijeti trudnoću i ostati agilna bez napornih kretnji. 

“Barre daje snagu donjem dijelu tijela što olakšava bol u leđima koji trudnice često osjećaju”, napomenula je Middleton.

“Daleko sam od balerine, ali sam odlučna u namjeri da u trudnoći ne pokvarim držanje i ne krećem se okolo hodajući kao pingvin”, napisala je.

Baletni pokret plie i čučnjevi su sastavni dio barrea što, kaže Peppa Middleton, pomaže u pripremi mišića za porođaj, a preporučuje se i ako niste trudni. Mali pokreti daju tonus mišićima i povećavaju fleksibilnost i ravnotežu. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.