Pjevačica Pink je zabrinuta zbog zarazne virusne bolesti njenog sina

Foto: Instagram

PJEVAČICA Pink je na turneju kojom promovira svoj novi album Beautiful Trauma povela supruga i djecu koja su se sada razboljela.

20-mjesečni Jameson Moon ima osip uzrokovan bolešću šake, stopala i usta, dok sedmogodišnju Willow Sage trese vrućica.

Roditelje je posebno zabrinuo sinov osip jer je riječ o zaraznoj virusnoj bolesti. 

''Bolest šake, stopala i usta je iznimno zarazna virusna infekcija koja se najčešće pojavljuje među dojenčadi i djecom, a očituje se pojavom osipa u ustima te na rukama i stopalima'', izjavio je dr. Travis Stork.

''Ovi simptomi se obično pojavljuju nekoliko dana nakon povišene tjelesne temperature, grlobolje, manjka apetita i općenito lošeg stanja. Osim osipa, mogu se pojaviti rane u ustima i mjehuri na rukama i stopalima koji se mogu proširiti na koljena, stražnjicu i genitalno područje'', pojasnio je liječnik i dodao kako se bolest slinom može proširiti u grlo i nos.

Najvećem riziku su izložena djeca mlađa od pet godina jer često stavljaju ruke u usta i imaju slabiji imunitet. 

''Zaraženi mogu prenijeti bolest u prvom tjednu bolesti, ali i do tri tjedna nakon pojave prvih simptoma bolesti'', kaže dr. Stork.

Što se liječenja tiče, simptomi mogu nestati u roku od tjedan dana, ali mogu potrajati i dulje.

''Bolest se ne može liječiti, ali simptomi se mogu ublažiti. Treba piti puno tekućine i prevenirati dehidraciju. Za vrućicu se mogu koristiti lijekovi za snižavanje temperature'', napominje dr. Stork.

Napomena liječnika je da dijete ne ide u vrtić ili školu dok u potpunosti ne nestanu svi simptomi bolesti šake, stopala i usta i upozorava da se mogu zaraziti i odrasle osobe kod kojih se simptomi često neće očitovati, ali mogu prenositi bolest drugima.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.