Počelo je drugo polugodište i donijelo važnu novost za roditelje

Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL

Izmjene Zakona o odgoju i obrazovanju, usvojene na posljednjoj sjednici sabora prije zimske stanke, donijele su važnu novost za roditelje. Oni će od početka drugog polugodišta izostanke djeteta moći opravdavati i putem e-Dnevnika, piše Srednja.hr.

Iz Ministarstva znanosti i obrazovanja kažu da će to "olakšati administriranje razrednicima jer će na jednom mjestu imati svu evidenciju i komunikaciju s roditeljima oko izostanaka".

Roditelji su do sada ispričavali djetetov izostanak s nastave putem obavijesti u informativki, e-maila, SMS-a, WhatsAppa, Vibera ili u telefonskom ili neposrednom razgovoru s razrednikom.

"Sada će biti dodan još jedan kanal, e-Dnevnik, kojim će roditelji moći opravdavati do tri dana izostanaka, a na razrednicima je da u suradnji s roditeljima dogovore hoće li i koje kanale koristiti, kao što je to bilo i do sada", poručili su iz resornog Ministarstva za Srednju.hr.

Roditelji mogu i dalje opravdati izostanke do tri dana bez donošenja liječničke ili druge ispričnice. Opravdanost izostanka s nastave zbog zdravstvenih razloga u trajanju duljem od tri radna dana uzastopno mora se dokazati liječničkom potvrdom ili potvrdom nadležne institucije. Na molbu roditelja, ravnatelj može opravdati izostanak do sedam uzastopnih radnih dana, dok učiteljsko ili nastavničko vijeće opravdava izostanke do petnaest uzastopnih radnih dana.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.