Poslastica za cijelu obitelj: Domaće tortilje s piletinom i umakom od parmezana

Foto:123RF

MEKSIČKE tortilje možete gotove kupiti u prodavaonici, ali nije ih teško ni napraviti. Uz samo malo truda i vremena, ove domaće tortilje, u kombinaciji s piletinom, povrćem i umakom od parmezana, mogu biti poslastica za cijelu obitelj.

Za tortilje će vam biti potrebne dvije šalice oštrog brašna, jedna šalica kukuruznog brašna, malo ulja, 2dl vode i žličica soli. Za umak nabavite maslinovo ulje, luk, sirni namaz, jedno vrhnje, parmezan, začine i ocat. I za punjenje piletina i povrće po želji (paprika, rajčica, kupus, zelena salata, kukuruz...).

Prvo pomiješajte sve suhe sastojke potrebne za tortilje, dodajte ulje i toplu vodu te zamiješajte tijesto. Pokrijte vlažnom krpom i ostavite da malo odstoji. Potom razdvojite tijesto na jednake kugle koje ćete razvaljati u oblik tortilje. Nakon toga ih ispecite na tavi.

Umak ćete dobiti tako da prvo narežete luk pa ga pirjate na malo maslinova ulja. Dodajte malo vode, smanjite vatru i sačekajte da se luk karamelizira i postane mekan. Zamiješajte sirni namaz, vrhnje i parmezan te polijte s malo octa. Dodajte začine po želji i nasjeckani luk te sve dobro promiješajte. Ostavite malo u hladnjaku da se ohladi i zgusne.

Ostaje vam još samo da ispečete piletinu i napunite tortilje s piletinom i povrćem te sve prelijete kremastim umakom.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.