Postporođajnu depresiju slavna glumica liječila je alternativnim metodama

Foto: 123RF

HOLIVUDSKA glumica Gwyneth Paltrow otkrila je da je patila od postporođajne depresije nakon rođenja sina Mosesa prije 12 godina.

“Liječnik mi je htio prepisati antidepresive i odlučila sam ih uzeti, ako ih budem trebala”, rekla je govoreći o psihičkom zdravlju.

Smatra kako će lijekovi nekima spasiti život, ali ona je odabrala iskušati alternativne metode.

“Odlučila sam ići na terapije, ponovno početi vježbati, prestati piti alkohol i dati si vrijeme za oporavak te više spavati”, priznala je.

Još u travnju je progovorila o toj lošoj životnoj fazi:

“To mi je bilo šokantno jer nikad nisam mislila da sam tip osobe koji će prolaziti kroz postporođajnu depresiju.”

Naime, bila je euforična jer je samo dvije godine prije rodila kćer Apple. Njezin bivši suprug, pjevač Chris Martin, prvi je prepoznao simptome.

“Nakon otprilike četiri mjeseca, Chris mi je prišao i rekao da nešto nije u redu. Uporno sam mu govorila da sam dobro. Chris je identificirao problem i probušio balon u kojem sam živjela”, ispričala je 2011.

“Mislila sam da postporođajna depresija znači da plačeš svaki dan i da nisi u stanju brinuti se za svoje dijete. Ali postoje različiti oblici i zato je potrebno o tome govoriti. Osjećala sam se kao da sam pokleknula”, rekla je.

46-godišnja glumica je sada zaručena za producenta Brada Falchuka i nemaju namjeru širiti obitelj. I Falchuk iz prethodnog braka ima dvoje djece.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.