Pravilo drugih mama o tabu temi ju je šokiralo: "Ne razgovaramo o tome!"

Foto: 123RF

KADA postanete mama, osobito prvi put, važna vam je potpora drugih žena koje su i same to već prošle. Zato su grupna druženja mama odlična stvar. No jedna mama je za Kidspot ispričala koliko ju je šokiralo ono što je doživjela na jednom takvom susretu.

Naime, tog dana kada je prvi put došla među druge mame tema njihovog susreta bilo je spavanje.

"Bila sam sretna zbog toga. Naše bebe su bile slične dobi pa me radovalo što ću dobiti savjete iz prve ruke i čuti kako teku njihove noći", ispričala je mama te je dodala kako je željela čuti da ona nije jedina koja se mora često buditi i da je to sve normalno.

Na početku je govorila medicinska sestra iz Maternal Child Health Nursea koja im je pokazala videozapise o spavanju te ih uputila na internetske stranice na kojima mogu potražiti pomoć. Ipak, ova mama je jedva dočekala trenutak kada su ona i 15 drugih mama dobile priliku postavljati pitanja.

"Pa, kako vi preživljavate noći? Voljela  bih razgovarati o tome koliko puta ustajemo, kako naše bebe spavaju i ako ima netko dobar savjet, da ga podijeli s nama", rekla je. 

No u tom trenutku je nastao muk, a ona se osjećala kao da je nekoga uvrijedila.

"O, mislim da ste propustili naš prvi susret pa ne znate... Mi ne razgovaramo o tome u ovoj grupi", rekla joj je medicinska sestra nakon nekoliko trenutaka neugodne tišine.

"Ne želimo da se itko uznemirava i zato ne pričamo o tome. To bi moglo biti uznemirujuće za neku mamu ako njezino dijete ne spava, a druga djeca da", objasnila je.

Kako je ova mama priznala, bila je šokirana i osjećala se kao da ondje ne pripada.

"Mislila sam da će grupa mama biti mjesto na kojemu se možemo povezati s drugim ljudima u istoj ili sličnoj situaciji kao i mi. Mjesto na kojem se možemo osjećati sigurno te razgovarati o svojim borbama i s ponosom dijeliti svoja dostignuća. Mjesto za pružanje podrške kroz teška vremena i mjesto gdje ćemo se osjećati normalnijima", istaknula je mama koja je doživjela potpuno suprotno te je dodala kako se u tom trenutku nije mogla sjetiti niti jedne "dopuštene" teme o kojoj bi razgovarale.

Ipak, nakon što je njihov susret završio, prišle su joj i druge mame koje su željele razgovarati o ovoj temi, a njeni prijatelji su priznali kako nikada nisu čuli za postojanje zabranjenih tema u roditeljskim krugovima.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.