Prerano rođena beba napustila bolnicu nakon 460 dana na intenzivnoj njezi

IZREKA kaže da strpljivi uvijek dočekaju dobre stvari, a nitko nije čekao duže od obitelji prijevremeno rođenog Kendalla Jurnakinsa. Ovaj dječak napokon stiže kući nakon što je na odjelu intenzivne neonatalne njege proveo 460 dana.

Kendall je rođen u 25. tjednu trudnoće, u prosincu 2020. Bio je težak svega 425 grama i toliko malen da je stao na dlan. Liječnici su mu davali 50 do 60 posto šanse za preživljavanje. Podvrgnut je traheotomiji i priključen na respirator. 

"Užasno sam se bojala da neće uspjeti", rekla je majka malog borca Sparkle Jurnakins za Good Morning America. Sparkle je nakon preranog rođenja sina patila od sindroma respiratornog distresa i kronične plućne bolesti, a prošloga ljeta zarazila se i koronavirusom.

"Od kolovoza do listopada bila sam u komi", dodala je. 

U prosincu se ponovno susrela s Kendallom, a on je, kaže, odmah prepoznao svoju mamu. Nije skidao pogled s nje.

"Ovaj trenutak kada Kendall ide doma je velika nagrada za sve nas. Dugo smo čekali ovaj dan", komentirao je dr. Taha Ben Saad za WTHR13.

Iako njezin sin nije bio kod kuće, Sparkle ističe da je znala da je u dobrim rukama. A mlađem bratu najviše se veseli njezin stariji sin. 

"Rekao mi je da ga ove godine za rođendan ne moram voditi u Disneyland jer je Kendallov dolazak doma najbolji dar", zaključila je.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.