Psihologinja podijelila tajnu za odgoj sretne i uspješne djece: Ova stvar je ključna

Foto: Shutterstock

ZA VEĆINU zaposlenih roditelja, balansiranje poslovnih obaveza i potrebe da provedu što više vremena sa svojom djecom može biti stalna borba. Međutim, dječja psihologinja Tovah Klein tvrdi da roditelji više ne trebaju zabrinuto brojati sate i minute koje provode na poslu umjesto kod kuće. Ona objašnjava kako je kvaliteta vremena koje roditelji provode sa svojom djecom mnogo važnija od kvantitete, a to je ujedno ključna stvar za njihov razvoj i budući uspjeh.

''Mnogi roditelji ne znaju da je kvaliteta vremena provedenog s djetetom mnogo važnija od količine tog istog vremena, a to dokazuju i mnoga istraživanja. Jedna studija otkrila je kako ne postoji povezanost između količine vremena koju roditelji provode s djecom u dobi od tri do 11 godina i uspjeha te djece kasnije u životu. Imajući to na umu, roditelji bi se trebali prvenstveno usredotočiti na izgradnju značajnih veza sa svojom djecom kada provode vrijeme s njima'', kaže dr. Klein.

Kako naglašava, upravo je način na koji roditelji provode vrijeme sa svojom djecom ključan kako bi naši mališani jednoga dana izrasli u samouvjerene i motivirane odrasle osobe.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.