Ranko Rajović otkrio što je najgore što možete napraviti kada je djetetu dosadno

Foto: Press/Karlo Šutalo

Dosada je na lošem glasu - djeca se žale na nju, odrasli je se boje. Međutim, dosada zapravo nije toliko loša. Ima brojne prednosti, pogotovo za mališane. Doktor Ranko Rajović nedavno je studente odveo u obilazak jednog seoskog domaćinstva kako bi im pokazao kako su ljudi nekada rješavali dosadu.

"Danas dosada, kao element razvoja djeteta, gotovo da i ne postoji. Prije 20 do 30 godina bilo je normalno da dijete kaže kako mu je dosadno, a roditelji bi mu na to odgovorili da se ide igrati. Danas mu odmah ponudimo 20 kanala na televiziji, videoigre, telefone... Dijete, nažalost, ne zna riješiti problem dosade", objasnio je u videu objavljenom na stranici NTC sustava učenja kroz igru, čiji je autor.

Doktor Rajović ističe da je dosada vrlo važan faktor za razvoj kreativnosti i mašte, za sve što dijete čeka u životu.

"Danas djeca nauče dobiti sve što požele. Ako nešto ne mogu ili ne dobiju, prag tolerancije nije nizak, nego više ne postoji. Frustracija je velika, javlja se agresivnost. Zapravo, time što djetetu ne dajemo da razvije osjećaj dosade, činimo mu kontrauslugu i oštećujemo ga za kasnije etape razvoja", poručio je.

Kako pomoći detetu da se nosi sa ovim izazovom i pružiti deci zdravije i kreativnije načine da provedu svoje slobodno vreme? ➡️ Koji su praktični saveti i strategije za prevazilaženje dosade i podsticanje dečje mašte i kreativnosti? ➡️ Kako prepoznati znakove dosade kod dece i razumeti njen uticaj na njihov razvoj? ➡️ Koje su zdrave alternative digitalnim uređajima? O svemu ovome dr Ranko Rajović govoriće na vebinaru 27. oktobra od 18.00 do 19.30 časova. ➡️ Link za prijavu https://ntcucenje.com/proizvod/vebinar-dosada-i-decji-um/

Objavljuje NTC sistem učenja u Četvrtak, 26. listopada 2023.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.