Reality zvijezda hospitalizirana je zbog mastitisa. Evo što treba znati o tom stanju

ŠEST tjedana nakon što je rodila blizance, Lauren Burnham Luyendyk je hospitalizirana zbog mastitisa. 


"Nije dobro. Mastitis se pogoršava, čak i dok je na antibioticima. Mrzim što joj se ovo događa", napisao je 39-godišnji Arie Luyendyk, suprug reality zvijezde. 

Naknadno je objavio da će Lauren ostati u bolnici gdje je intravenozno liječe antibioticima i paze da se situacija ne zakomplicira. 

"Kroz puno toga je prošla ovaj tjedan", dodao je.

Mastitis najčešće zahvaća žene koje doje. 

"Laktacijski mastitis je stanje kod kojeg dojka može postati crvena, otečena i bolna. Najčešće se javlja u prva tri mjeseca dojenja, a zahvaća između dva i deset posto majki koje doje", pojasnila je dr. Christine Greves za Today.

Simptomi mastitisa uključuju bol, crvenilo i oticanje. Ako to stanje traje duže od nekoliko sati, potrebno je javiti se liječniku koji može propisati antibiotik.

"Riječ je o infekciji pa može biti popraćena vrućicom, malaksalosti i boli. Pod najvećim rizikom su žene koje su prethodno imale mastitis ili probleme s dojenjem (primjerice začepljene mliječne kanale). Mastitis zahvaća i žene koje se loše hrane ili su pod stresom, ispucale su im bradavice ili njihova djeca rijetko jedu", dodaje Greves.

Slučajevi hospitalizacije zbog mastitisa su rijetki. Devet od 10 tisuća dojilja zahtijeva hospitalizaciju zbog tog stanja.

"Rizik se može smanjiti čestim podojima ili izdajanjem. Važno je ne čekati predugo nakon što se pojave bol i otekline u dojkama. Ako primijetite bol, crvenilo ili otekline, stavite tople obloge na dojke kako biste provjerili je li riječ o začepljenom mliječnom kanalu. Ako ne splasne ili nestane kroz 12 do 24 sata, trebate posjetiti liječnika. Ne želite da to stanje dovede do apscesa dojke", upozorila je liječnica.

Lauren je svog supruga Arieja Luyendyka upoznala u američkom showu The Bachelor. Vjenčali su se 2019., a 11. lipnja dobili blizance Sennu i Luxa. Imaju i dvogodišnju kćer Alessi. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.