Ribafish dobio dar koji bi njegov sin danas nosio: Puno fališ, voli te tata, zauvijek

DVIJE godine su prošle od tragične smrti dječaka Roka, sina novinara Domagoja Jakopovića Ribafisha. 

Ribafish je prije godinu dana u spomen na njega organizirao projekt RokOtok, u sklopu kojeg je plivajući povezao hrvatske otoke koje je namjeravao obići sa sinom Rokom. Jučer je trebao nastaviti svoj projekt, ali je, kako kaže, "barba život imao neke druge planove".

"Pa da ne forsiramo i izazivamo Coronu i što već ide s njom, nismo krenuli plivati, nego sve odgodili na sljedeću godinu", napisao je u svojoj posljednjoj objavi na Facebooku.

Osim toga, otkrio je i kako je dobio poseban poklon.

"Prekjučer me zvao jedan tata od curice koja je s Rokom išla u razred, rekao je da ima nešto za mene. Otišao sam nakon posla, umoran i nekako rastresen, ono kad nije tvoj dan, Sjeo sam s njim, popričao, a on mi je dao ovu majicu. Rokov razred, sada već 8a, uspješno je završio školsku godinu a samim time i osnovnu školu i napravili su si nešto za uspomenu. Pa su se sjetili i Roka, i tako sam je dobio i ja", napisao je Ribafish te je zahvalio.

"Kada danas na ulici vidim dječurliju s frizuricama, prekratkim trapericama, zagledane u mobitele, dođe mi da ih sve zagrlim i stisnem kao Roka kad bi konačno došao taj dan u tjednu kada smo zajedno. Srećom pa ih stvarno ne grlim jer bih dobio malo drugačiji odgovor od Rokovog, ali i dalje uživam pričati s njima i davati im epohalno pametne savjete, pokušati im približiti život, reći im da su im starci u biti najbolji frendovi, ali da ne znaju to pokazati, i da stisnu do kraja srednje škole jer onda počinje pravi tulum", priznao je.

Kraj njegove objave posebno je dirnuo sve njegove pratitelje.

"Zamislio sam tako da sad ulazim u stan gdje je već ranije Rokatanski došao iz škole, i da je onako mazan i nasmijan dok žica nešto nezdravo za večeru, pa slažemo pohance i pomfrit, pijemo fantu i planiramo sutrašnji napad na nove toplice, županiju, otok, plažu... I zato, Roksa, odmaraj tamo gore i čuvaj snagu za držanje figa i smijanje dok u crnome moru negdje u dubini lignje i grbavi kitovi rade tulume, a tvom debelom ćelavom starom se stišće guza od straha, krećemo s nastavkom ispunjenja obećanja da ćemo posjetiti sve otoke - sljedeće godine u ovo doba. Puno fališ, voli te tata, zauvijek", poručio je Domagoj svom prerano preminulom sinu.

"Kad istovremeno napuniš i oči suzicama i srečeko toplinom... E to je to", komentirala je jedna od pratiteljica.

"Kad se sjetim, plakala sam na svaku objavu... Plačem i sada", napisala je druga.

"Uvijek me podsjetiš na to koliko se premalo grlimo", zaključila je još jedna.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.