Roditelji 6-mjesečnog dječaka koji je skijao na vodi odgovorili na kritike javnosti

MINDI I CASEY Humpherys prošlog su tjedna izazvali kritike nakon što su svog šestomjesečnog sina Richa stavili na skije na vodi i pustili ga da prođe jezerom Powell u Uti. Dječak je oborio svjetski rekord za najmlađu osobu koja je ikad skijala na vodi jer je u tom trenutku bio star šest mjeseci i četiri dana.

Ponos roditelja brzo je splasnuo jer je snimka kojom su se pohvalili uzrujala dio javnosti. Poručili su im da su "grozni roditelji željni medijske pažnje", kao i da "ovakav stres nije dobar za tijelo u razvoju".

Humherysovi su dali intervju za Good Morning America u kojem su otkrili da je u brodu kraj dječaka bilo 12 ljudi, uključujući liječnike.

"Imali smo odvojen brod na kojem je bilo 10 do 12 osoba, uključujući liječnike i medicinske sestre", rekao je tata Casey te dodao da dječak nije išao brže od 8 km/h.

Casey ističe da su on i supruga Mindi prošli poseban trening prije nego što su sina stavili u vodu, kao i da su se pripremali kod kuće. Također, navode da su Richa upisali na satove plivanja kako bi se uvjerili da je dječak siguran.

"Nijednom nije pao. Stavili smo ga na dasku i bio je spreman", tvrdi tata.

"Razgovarali smo s njegovim pedijatrom prije nego što je pokušao skijati na vodi, bio je impresioniran time koliko je napredan za svoju dob. Rekao nam je da nemamo o čemu brinuti", nadovezala se mama Mindi.

Roditelji i dalje smatraju da nisu ugrozili sina ili učinili nešto loše.

"Ponosni smo na njega i svjesni smo da kritike dolaze od brižnih ljudi koji su se zabrinuli i žele najbolje za naše dijete. To cijenimo", zaključuju. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.