Sarah je pokazala kako izgleda hotel za mlade mame, tjedan dana je platila 1377 eura

Screenshot: TikTok

SARAH Goo (30) s Havaja je ranije ove godine preselila u Južnu Koreju, gdje je nakon porođaja platila 1377 eura za tjedan dana u luksuznom hotelu za mlade majke. Riječ je zapravo o centru za oporavak nakon porođaja koji ima niz raskošnih pogodnosti osmišljenih da pomognu ženama u prvim danima s bebom.

Tako se svakodnevno servira nekoliko ukusnih i hranjivih odmora koji potiču stvaranje majčinog mlijeka, održavaju se tečajevi o mijenjaju pelena te se nude besplatne masaže i tečajevi joge.

Sarah je iskustvo podijelila na TikToku i priznala da je bilo lijepo što je netko brinuo o njoj i što se nije morala baviti kuhanjem i čišćenjem, ali i da više ne bi išla tamo.

"Odmah nakon porođaja sam odlučila ostati u ovoj ustanovi. To je kao hotel za bebe i mlade mame", rekla je u videu koji je skupio više od 13 milijuna pregleda.

Novopečena mama je objasnila da su mame mogle vidjeti bebe kad su poželjele, ali ih se poticalo da odmaraju. 

"Zvali bi nas samo ako je bebu trebalo nahraniti ili ako je previše plakala", dodala je.

@sarahandara_ My honest reciew of postpartum care center in korea #korea #postpartum #koreanfood #postpartumrecovery #momsoftiktok #newborn #seaweed #birthvlog #koreanmom #birth #lifeinkorea #postpartumvlog #pregnancy #postpartumvlog #산후조리원 #longervideos ♬ original sound - sarah & ara

Ističe da je dane provodila šećući, istežući se, koristeći stolac za masažu i radeći pedikuru u spa-centru. Međutim, najviše joj se svidjela hrana. Dobivala je tri svježe skuhana obroka dnevno, kao i dva međuobroka.

"Svaki obrok sastojao se od juhe od morskih algi, koje detoksificiraju vaše tijelo i pomažu vam povećati količinu mlijeka", objasnila je.

Međutim, iako je uživala spavati i jesti ukusna jela, na kraju dana joj se činilo da ima previše vremena i nedostajalo joj je držanje bebe. 

Sarina recenzija je postala viralna i mnogi su podijelili svoja razmišljanja o ovakvom obliku postporođajne njege.

"Da mi je ovako nešto bilo na raspolaganju, vjerojatno bi mi pomoglo po pitanju postporođajne depresije", "Ovo je sjajna ideja! To treba svakoj mami", "Odlično je jer ti daje vremena da odmoriš i budeš najbolja mama", "Postporođajna njega trebala bi biti prioritet", "Ovo je vjerojatno najzdravija moguća stvar za mentalno i fizičko zdravlje mame i bebe", "Voljela bih da sam imala ovakvo iskustvo kad sam rađala", neki su od brojnih komentara.