Savjeti za male Hrvate uoči početka školske godine postali su viralni hit

Foto: 123RF, Facebook

BLIŽI se početak nove školske godine pa je udruga Pragma objavila savjete kako te dane učiniti ugodnima za svu djecu i mlade. Upozorili su roditelje da njihovu fotografiju proslijede svim prijateljima, susjedima i rođacima, a prvenstveno bi je trebalo proučiti svako dijete.

Svoj djeci koja u rujnu kreće u školu poručili su da pristupe vršnjacima koji sjede sami, često se odvajaju od drugih za vrijeme odmora, ne žele se družiti s drugima, sramežljivi su, misle da nisu dovoljno “cool” ili ih drugi zadirkuju, vrijeđaju ili čak zlostavljaju.

“Reci bok! Nasmiješi im se. Sjedni s njima za vrijeme ručka ili odmora. Pitaj ih za mišljenje. Uključi ih u igru ili bilo koju aktivnost. Pozovi ih u park. Upoznaj ih sa svojim prijateljima”, savjetovali su.

Djeci su jednostavnim riječima pojasnili da nitko ne zna što se događa u životu tog djeteta i koje teške životne situacije proživljava. 

“Budi blizu njega ili nje. Tvoja blizina može učiniti puno za tu osobu”, upozorili su iz udruge Pragma.

Objava je podijeljena više od četiri tisuće puta i važna je za prevenciju nasilja, promicanje sigurnosti i mentalno zdravlje djece.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.