Psihologinje tvrde da su ovo najvažnije životne lekcije kojima trebamo učiti djecu

Foto: Pexels

NAKON popularizacije nježnog roditeljstva i drugih novih metoda odgoja koje se fokusiraju na nježnije pristupe, milenijalci smatraju da je njihov pristup roditeljstvu prilično dobar u usporedbi s prethodnim generacijama.

Često govore o vlastitom djetinjstvu i utjecaju koji su njihova iskustva imala na njihov današnji stil roditeljstva. Od otvaranja o tome što bi željeli da su njihovi roditelji radili drugačije dok su oni odrastali, do dijeljenja najvećih razlika između života njihove djece i načina na koji su odrastali, jasno je da se njihov pristup uvelike razlikuje od pristupa vlastitih roditelja.

Još jedan način na koji se ova razlika očituje jest u životnim lekcijama koje milenijski roditelji žele podučiti svoju djecu. Iako postoje očita roditeljska pravila na koja se milenijalci oslanjaju kako bi držali ponašanje svoje djece pod kontrolom, postoje i pravila koja im pomažu razviti moralne vrijednosti kod svoje djece kako bi bili sigurni da će odrasti u sretne i uspješne osobe.

Psihologinje, stručnjakinje za roditeljstvo i milenijalke, Caitlin Slavens i Chelsea Bodie, na Instagramu su istaknule te lekcije kojima pokušavaju naučiti svoju djecu.

  1. "U redu je ako se ne sviđaš svima. Ne moraš svima biti prijatelj/ica."
  2. "Ne moraš pojesti svu hranu s tanjura."
  3. "Zaslužuješ da te tretira s ljubaznošću i poštovanjem."
  4. "U redu je plakati. To ne znači da si slab/a."
  5. "Nije tvoja obveza da sve usrećiš. To je njihov posao."
  6. "Ne moraš se slagati sa svima. Možeš imati vlastite ideje."
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.