Sijamski blizanci savršeno se oporavljaju opet "spojeni" jedan do drugoga

Foto: Facebook 

SJEĆATE li se malenih sijamskih blizanaca koji su rođeni sa spojenom glavom i mozgovima te su prije malo više od dva mjeseca operirani i uspješno razdvojeni. Sada se isto tako, srećom, uspješno oporavljaju, ali - iako su konačno razdvojeni maleni jednostavno ne mogu jedan bez drugoga. I sada konačno mogu uživati i tako. Zajedno. 

Operacija kojima su im razdvojene glave, a jednom od blizanaca izvedena je još teža operacija na mozgu kojim su također bili spojeni, trajala je 27 sati, a izvedena je prije otprilike 9 tjedana. Puno premalo za potpun oporavak no maleni 15-mjesečni blizanci Jadon i Anias jednostavno se ne predaju. U danima nakon operacije imali su brojne uspone i padove, s obzirom na tolike otvorene rane nisu ih jadne zaobišle ni infekcije ni rizični napadi, ali sada je sve to srećom iza njih. 

Maleni su se dugo vremena oporavljali svaki u svom krevetiću te su ih svakodnevno, kada je to situacija dozvoljavala, stavljali u isti krevetić, ali sada kada je potpun oporavak i više nego izgledan, nema razloga da budu odvojeni. Toliko su dugo živjeli zajedno da jedan bez drugoga više ne mogu. Sada doduše samo literarno - ali zaista - kada su zajedno jedan su drugome najbolje društvo i najbolja utjeha. 

I kada ih pogledamo tako zajedno, bezbrižne stvarno se ne možemo oteti dojmu koliko je ta medicina napredovala kada su i ovakve iznimno složene operacije danas i više nego uspješne.

Pa pogledajte ih! Prije samo devet tjedana bili su spojeni vitalnim organom, a sada leže jedan pored drugoga i već uče svoje prve riječi. Preslatko, zaista preslatko.  

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.