Škola zabranila nošenje skupih jakni kako se siromašnijoj djeci ne bi rugali

Foto: 123RF

KAKO bi se izbjegnuo pritisak među učenicima, srednja škola Woodchurch u Velikoj Britaniji zabranila je učenicima nošenje skupih dizajnerskih jakni. Moncler, Pyrenex i Canada Goose su neke od marki koje se nalaze na popisu zabranjenih dizajnerskih komada.

U ovoj instituciji posramljivanje među vršnjacima je bilo uobičajeno pa su, u razgovoru s učenicima i njihovim roditeljima, odlučili stati tome na kraj.

''Zabranjene su marke koje prodaju dječje jakne po cijeni između 400 i tisuću funti (između 3300 i 8300 kuna)'', javlja BBC.

''Učenici su se žalili na pritisak zbog kojeg su trebali nositi određene markirane jakne. Prije nekoliko godina smo uveli obvezu nošenja školske torbe, iz istog razloga. Neki roditelji su nam prišli i tražili uvođenje zabrane'', stoji u priopćenju koje je škola napisala za BBC.

Zabrana će stupiti na snagu nakon blagdana,a reakcije roditelja i studenata već kruže društvenim mrežama.

''Moj sin pohađa srednju školu Woodchurch i tražio je jednu takvu jaknu za Božić. Kad je škola ovo objavila, rekao nam je da se ne mučimo jer je ionako neće moći nositi u školu. Ja sam na dobitku'', napisao je jedan otac.

''Što ako ih siromašni roditelji kupuju u dobrotvornim dućanima kako bi njihovoj djeci bilo toplo?'' pita se drugi.

''Konačno škola s osjećajem. Apsolutno podržavam ovu odluku da se izbaci nošenje skupih kaputa u školu. Da, uvijek će biti podjela između bogatih i siromašnih obitelji, ali škola je mjesto na kojem trebaju naučiti da nisu na modnoj pisti i ne trebaju nositi skupocjene stvari'', smatra korisnica Twittera Gill Murray.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.