Splićanin poludio zbog zadatka za učenike drugog razreda: "Bando nepismena!"

ŠKOLSKA godina tek je počela, a već je poprilično burno. Osim što je reforma školstva već neko vrijeme u fokusu, nedavno se na udaru kritika našla i predsjednica Sindikata hrvatskih učitelja Sanja Šprem. Naime, ona je tijekom gostovanja u emisiji HRT-a "Ima li što novo?" u dva navrata napisala "prosjećna" umjesto "prosječna", što je izazvalo zgražanje javnosti.

Iako se strasti još uvijek nisu uspjele smiriti, već se pojavio još jedan primjer realnog stanja u hrvatskom školstvu koji je postao viralan.

Na svom Facebook profilu spornu fotografiju prvobitno je objavio Robert Pauletić kojeg je količina nepismenosti u zadatku učenike drugog razreda osnovne škole, blago rečeno, razbjesnila.

"Gledajte što daju djeci u drugom razredu, obratite pažnju na tekst zadatka!", stoji na samom početku njegove objave.

"Umjesto SVIJETLOSMEĐU oni pišu SVJETLO SMEĐU, rastavljeno! Da ne bude zabune je li riječ o neznanju ili nije, eto dolje i SVJETLO ZELENE košulje! Tu su i njegove smeđe HLAĆE! Tipfeler CREVENU i ŠOS (zašto šos a ne suknja?), to neću ni spominjati. U šest redaka materijala koje servira škola, gomila grešaka", navodi Pauletić.

Kao dokaz, objavio je i fotografiju zadatka.

"Fuj, bando nepismena!", poručio je na kraju.

Njegova objava izazvala je zgražanje, a dosad je podijeljena više od 30 puta. No, ne nedostaje i komentara.

"Dalo bi se još izdvojiti i rečenicu: Djevojčica bijele čarape i ljubičaste cipele",  istaknuto je u jednom od njih.

"Ako je već prošlo sve kontrole s ovakvim greškama, barem je učiteljica mogla pročitat što daje učenicima i od toga napraviti lekciju", zaključak je s kojim su se mnogi složili.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.