Studija: Roditelji provedu u prosjeku 139 sati godišnje pripremajući djecu za školu

Foto: Shutterstock

RODITELJI prosječno provode 139 sati godišnje pokušavajući pripremiti svoju djecu za školu, pokazalo je istraživanje provedeno u Velikoj Britaniji. 

Istraživanje provedeno na 1300 roditelja djece u dobi od 6 do 16 godina pokazalo je da njih 75 posto brine jutarnja rutina uoči povratka u školu, a 26 posto priznaje da zbog borbe koju vode s djecom ona kasne u školu.

Više od trećine roditelja (32 posto) smatra da je najteže natjerati djecu da pojedu doručak, dok se 27 posto bori da ih natjera da obuku školske uniforme. Petina roditelja (19 posto) mora ujutro tražiti školske predmete koji nedostaju, a 29 posto kaže da mora nagovarati djecu da operu zube.

Čak 36 posto roditelja bitku vodi oko ustajanja i pokušava natjerati djecu da na vrijeme ustanu iz kreveta. Na tipičan školski dan roditeljima je ujutro potrebno 43 minute da probude dijete, pripreme ga i izađu iz kuće.

Stručnjaci savjetuju da se za povratak u školu pripremite na vrijeme i krenete s uvođenjem rutine ranijeg odlaska u krevet dva do tri tjedna prije početka nove školske godine.

>> Tri stvari koje roditelji uspješne djece rade da ih pripreme za povratak u školu

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.