Svaki put kad je sa svojom djecom, Angelina dokazuje koliko je dobra mama

Screenshoot: Facebook

ODAVNO smo je već navikli gledati s čoporom svoje multikulturalne djece, znamo jako dobro kako većinu vremena dok putuje barem nekoliko djece putuje s njom. Jasno nam je i da joj financije ne predstavljaju baš nikakvu prepreku kako bi svoju djecu upoznala sa svijetom koji ih okružuje, sa zemljama i narodima od kud dolaze njena posvojena djeca. No, iako, posebno u Americi, dosta posvojene djece stiže s raznih strana svijeta, malo je roditelja koji će nakon posvojenja biti toliko posvećeni da toj djeci pruže maksimum kako bi zadržala svoje korijene, naučila o običajima naroda iz kojeg su potekla.   

O Angelini i njenoj djeci svijet zna jako puno. Znamo kada je i kako posvojila Maddoxa, Paxa i Zaharu te nakon toga rodila i preostalih troje djece, no malo tko zapravo zna koliko se trudi ne samo održati čvrstu vezu sa zemljama iz kojih su joj djeca potekla, već ih sve zajedno učiti o dobrobiti njihove multikulturalne obitelji.   

"Jako često putujemo u Afriku i Aziju, posjećujemo krajeve gdje su rođeni. Dečki jako dobro znaju odakle su potekli i gdje je njihov dom nekada bio. Zahara također zna sve o svojim korijenima, ali čak ni to nije tako jako važno. Naša djeca, svako od njih, ima ono nešto posebno što sami žele njegovati kao svoje. Imaju svoju muziku, svoje prijatelje, no jednako poštuju svoje biološke "običaje" kao i tuđe - od svoje braće i sestara. Želim da svaki od njih zna tko je i što je, i isto da zna tko mu je brat, sestra, odakle su potekli, kakva je njihova pozadina, što bi njima trebalo biti važno. Mi jesmo obitelj, ali šarolika obitelj u kojoj svatko ima pravo biti svoj i njegovati ono što mu se sviđa. A oni su itekako svjesni da su posvojeni, da je njihova biološka obitelj negdje drugdje, negdje gdje se ne živi kao kod nas. I to je ono što moja djeca imaju prilike naučiti i poštivati. Kod nas se puno toga svodi na međusobno prihvaćanje, odnosno prihvaćanje svačijih običaja - isto kao i poticanje da svaki od njih bude ponosan na svoje porijeklo."

  
Mi nismo američka obitelj, niti bih mogla reći da su moja djeca od tud ili tud - mi smo obitelj satkana od osoba s raznih strana svijeta i red da je svi znamo sve o svakome od njih. Kao što i oni sami uče o običajima, prošlosti i posebnostima zemalja od kud stu im potekla braća i sestre.  

 

"I ne propuštam priliku svakome od njih priuštiti dovoljno vremena kako bi upoznali zemlje iz kojih su potekli", pričala je medijima Angelina te istaknula primjer kada je na snimanje u Kambodžu vodila Maddoxa jer on mora znati odakle je potekao. "On nije samo moj sin, on je ujedno i sin Kambodže, zbog čega želim da običaje svog naroda pozna još bolje kako bi mogao biti još ponosniji na svoje korijene. I on i Pax i Zahara, baš kao i Shiloh, Vivienne i Knoxville - neka znaju i budu ponosni na svoje korijene i korijene svojih braće i sestara.  

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.