Tata piše knjige za djecu kako bi sina prije smrti pretvorio u superheroja

Foto: Facebook

NAKON što je Darren Garwood čuo užasne vijesti o zdravlju svog sina, odlučio je učiniti nešto da mališan ostane zauvijek zapamćen.

Sa samo devet mjeseci Jacksonu Garwoodu je dijagnosticirana Krabbeova bolest koja uzrokuje zaostalost, paralizu, sljepoću, gluhoću i pseudobulbarnu paralizu. Njegovim roditeljima je rečeno da vjerojatno neće doživjeti drugi rođendan.

Darren je odlučio svog sina pretvoriti u superjunaka pa je do sada napisao i objavio deset knjiga za djecu o svom sinu Jacksonu.

"Nakon dijagnoze, naši životi su se urušili. Rečeno nam je da samo može čekati drugi rođendan. Želio sam zaspati i nikad se ne probuditi, ali supruga Rebecca me uvjerila da moramo biti tu radi Jacksona", priča Darren.

Bolest malenom Jacksonu uzrokuje gušenja i napadaje te mu utječe na gubitak razvojnih i motoričkih vještina. 

Jackson se normalno razvijao do 9. mjeseca, a onda je prestao napredovati i počeo zaboravljati već usvojene vještine. Više nije mogao sam jesti niti se posjedati.

"Odlučio sam početi pisati o Jacksonu superheroju jer, iako možda ne može puno toga, čitajući mu mogu omogućiti da mašta", dodaje Darren.

Jackson je nadmašio očekivanja liječnika i proslavio već peti rođendan. 

"Čuli smo za jednog dječaka koji je uspio poživjeti do osme godine iako je ova bolest rijetka i ne postoji puno istraživanja. Jackson je zbog bolesti izgubio osmijeh, ali je sretan kad mu čitam. Možda nikad neće hodati, ali zbog mojih priča trči maratone u snu. Želim da zna da smo svi tu za njega i da će iza njega ostati trag", zaključio je tata Darren.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.