Tinejdžeri se zadržali vani nakon 22 sata, susjedi im pozvali policiju

Foto: Shutterstock

ANONIMNA majka dvoje djece na roditeljskom forumu Mumsnet požalila se na svoje susjede koji su pozvali policiju nakon što su se njezina dva djeteta tinejdžerske dobi zadržala u vrtu nakon 22 sata. Kako je pojasnila, dolaskom ljepših dana njezina djeca provode više vremena vani, a sa susjedima je dogovorila da neće galamiti nakon 22 sata.

Međutim, djeca su ostala vani do 22:02, što je bio povod susjedima da pozovu policiju.

"Ovo nam je treća godina kako živimo u ovom kvartu. Moji susjedi su se požalili što se moja djeca igraju u vrtu. Došli smo do zajedničkog dogovora da to neće raditi iza 22 sata, ali u subotu su premašili taj rok za 2 minute. Čula sam kako žena vrišti na moju djecu i govori im da su odavno trebali biti u krevetu", napisala je majka te dodala da se njezino mlađe dijete pokušavalo ispričati, ali susjeda ga nije htjela saslušati.

"I ja sam izašla u vrt i ispričala se, ali ona je do tada već nazvala policiju jer im narušavamo mir. Ona i njezin suprug su se nakon toga još 20 minuta vani prepirali. Danas je došla i policija, ali nas nije bilo kod kuće da obavimo razgovor. U iskušenju sam da se počnem žaliti na lavež njihovog psa, što da napravim?" upitala je druge korisnike foruma.

U 24 sata skupilo se 230 komentara. Većina je stala na stranu majke i poručila joj da nikad nije trebala prihvatiti da djecu tjera u kuću u 22 sata.

"Mogu biti vani do 23 sata, reci susjedima da vas ostave na miru", "Zašto si pristala na takav dogovor sa susjedima?", "Ne razumijem zašto ljude smeta ako se djeca vani igraju", "Objasni policiji u čemu je problem. Ne razumijem zašto uopće izlaze zbog takvih stvari", neki su od savjeta.