Slavna glumica otkrila da je pobacila u tinejdžerskoj dobi: Srce mi je bilo slomljeno

Foto: EPA-EFE

UMA THURMAN prima pohvale jer se teksaškom zakonu o pobačaju suprotstavila u novoj kolumni za The Washington Post, u kojoj je podijelila posve osobnu priču.

51-godišnja zvijezda rekla je da je "s velikom tugom pratila uvođenje zakona koji zabranjuje pobačaje u trenutku kad srce fetusa zakuca", što je i prije nego što mnoge žene uopće znaju da su trudne.

Thurman je otkrila da je kao tinejdžerka ostala trudna s "puno starijim muškarcem", dok je bila daleko od kuće i glumila u Europi.

"Živjela sam iz kovčega u Europi, daleko od svoje obitelji i trebala sam početi raditi. Borila sam se smišljajući što da napravim. Htjela sam zadržati dijete, ali kako?" opisala je situaciju u kojoj se našla.

Stoga je s obitelji zaključila da je prekid trudnoće pravi izbor. 

"Srce mi je ipak bilo slomljeno. Pobačaj koji sam napravila kao tinejdžerka bio mi je najteža odluka u životu, koja me rastužuje i sada, ali to je bio put u život pun radosti i ljubavi koji sam iskusila", kaže Thurman.

Mnogi obožavatelji, uključujući aktivisticu za reproduktivnu pravdu Renee Bracey Sherman, pohvalili su Thurman što je podijelila svoju priču.

"Hvala vam što govorite, Uma Thurman", napisala je Sherman na Twitteru.

Zabrana pobačaja u Teksasu nakon šestog tjedna trudnoće stupila je na snagu 1. rujna. Takva zabrana nikad nije bila dopuštena ni u jednoj saveznoj državi otkad je Vrhovni sud 1973. donio odluku Roe protiv Wadea, važnu presudu koja je legalizirala pobačaj u cijeloj zemlji. 

Zakon, potpisan 19. svibnja, neobičan je po tome što omogućuje privatnim građanima da tuže pružatelje usluge pobačaja i svakoga tko "pomogne ili potakne" na pobačaj nakon šestog tjedna. Građani koji bi dobili takve parnice imali bi pravo na najmanje 10.000 dolara.

Thurman je u sedmogodišnjem braku s Ethanom Hawkeom dobila dvoje djece: Mayu i Levona. 2012. sa sad već bivšim zaručnikom Arpadom Bussonom dobila je kćer Lunu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.