VIDEO Savršeniji prikaz što se doista događa s našim organima u trudnoći još niste vidjeli!

Screenshoot: Facebook

DOISTA ne čudi kada se kaže da je trudnoća neko drugo stanje - jer osim očitih promjena i hormonalnih skokova žensko tijelo u trudnoći doista se stubokom mijenja. Priroda je čarobna stvar, a dokaz da je tijelo doista najsavršeniji stroj upravo je ovaj video, odnosno animacija.

>>>Nevjerojatne promjene koje se događaju u trudnoći<<<

Animacija pokazuje se gotovo svi unutarnji organi žene "žrtvuju" kako bi napravili mjesta za rastuću bebu. Promjene koje se pritom događaju - osim fizičkih jer se organi doslovno pomiču i privremeno "spremaju" na novo mjesto u tijelu, što uzrokuje drugačije kolanje krvi, srce tada mora raditi jače, a beba pritom pritišće organe, posebno mjehur te žene osjećaju poznatu nelagodu.



A sve se to događa iz dva razloga - zbog fizičke potrebe, ali i zbog snažnih hormonalnih promjena posebno u prvom tromjesečju kada one utječu na gotovo svaki organ u tijelu. I od tud dolaze one nelagodne promjene koje osjećaju mnoge žene - od povraćanja, vrtoglavica, umora i čudne žudnje za određenim namirnicama.

>>>Kako se nositi s čestim promjenama raspoloženja u trudnoći<<<
Ova animacija napravljena je u Muzeju znanosti i industrije u Chicagu, a prati promjene tijekom svih 40 tjedana trudnoće.

Savršen stroj - zar ne?

Zamislite da tako mogu raditi svi mehanički strojevi. Nema šanse - kod mehanike bi dijelovi jednostavno popucali i zaustavili rad, ali žensko tijelo ne zaustavlja ništa - ono se samo savršeno prilagođava za novo biće koje rađa.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.